Jak zrobić stek wołowy z fasolką szparagową i boczkiem?

2 tygodnie temu

Chcesz poznać sekret pysznych steków z polędwicy wołowej? To właściwe miejsce!

Przyrządzając steki w domu należy pamiętać o kilku ważnych zasadach. Po pierwsze, wołowina przed obróbką termiczną powinna mieć temperaturę pokojową, a więc wyjmij steki z lodówki przynajmniej godzinę wcześniej. Po drugie, pamiętaj by bardzo mocno rozgrzać patelnię przed położeniem steków. I w końcu po trzecie, steki dopraw solą tuż przed wrzuceniem na patelnię, lub jeśli wolisz, dopiero po zdjęciu z patelni. Dzięki temu mięso nie stwardnieje. Pamiętaj również, by po upieczeniu pozwolić stekom "odpocząć" przez kilka minut. Oprócz grubo mielonej soli i pieprzu, wyjątkowego aromatu waszym stekom nada Tymianek suszony Prymat.

Więcej szczegółów znajdziesz w PRZEPISIE NA STEK WOŁOWY Z FASOLKĄ SZPARAGOWĄ I BOCZKIEM.

Udostepnij:

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Powiązane przepisy

prymat