Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czy stek solić przed czy po smażeniu?

Czy stek solić przed czy po smażeniu?

Robert Sowa radzi, jak przygotować idealny stek.

Plaster chudej wołowiny powinien mieć temperaturę pokojową. Najpierw należy natrzeć go oliwą z oliwek i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Pamiętajmy, aby nie solić steków przed smażeniem! Mięso kładziemy na dobrze rozgrzaną patelnię i smażymy 2 minuty z jednej strony, potem obracamy i smażymy z drugiej strony 2 minuty na średnim ogniu. Potem stek przekładamy na deskę, solimy i pozostawiamy na 3 minuty, aby odpoczął.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Newsky 27.01.2024 20:03
Bzdura z tym że nie można solić steków przed smażeniem. Nawet nie tłumaczycie dlaczego. Proszę usunąć ten mit.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak