Grillowany stek tuńczyka na ostro

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk

    250-300 g
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

    1/2 łyżeczki
  • oliwa

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • Imbir mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    1/2 łyzeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Stek umyć i osuszyć ręcznikiem kuchennym papierowym .Polać oliwą z oliwek ,skropić sokiem z cytryny .Posypać pieprzem czarnym , chilli, imbirem , pieprzem cytrynowym , Odłożyć do zamarynowania do lodówki na 30 minut .Grillować na rozgrzanej patelni grillowej około 3 minuty po jedne stronie i odwrócić na drugą i też 3 minuty .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat