Grillowany schab

Grillowany schab

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • schab bez kości

    30 dag
  • sok z cytryny

    100 ml
  • olej słonecznikowy

    4 łyzki
  • czosnek granulowany

    3 łyżeczki
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso schabowe kroimy na kawałki. Z soku z cytryny, oleju i czosnku robimy marynatę, tzn. wszystkie te składniki dokładnie mieszamy ze sobą. Zalewamy mięso i odstawiamy na 5godzin. Nastepnie schab nacieramy pieprzem i posypujemy przyprawą do grilla. Tak przyprawione mięso wkładamy na rozgrzany ruszt grilla i grillujemy około 20minut. Podajemy z warzywami np. ze świeżymi pomidorami. Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

wlicka

01.03.2013 20:16
na pewno smaczny:)

treonina

14.09.2012 16:06
ciekawy kolor! super

Marta1986

15.08.2012 13:41
super

Andysz

14.06.2012 20:47
pychotka!;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat