Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany saszłyk wersja 1

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kiełbasa wiejska kilka plasterków
papryka czerwona 1/2 małego
cebula 1/2 z małej
sok malinowy 4 łyżki
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany saszłyk wersja 1

Paprykę myjemy i kroimy na mniejsze kawałki. Cebulę obieramy i kroimy w ćwiartki. Kiełbasę wiejską kroimy w okrągłe plasterki. Następnie wszystkie składniki dajemy do jednej miseczki i zalewamy sokiem malinowym i odstawiamy do lodówki na 15 minut przed grillowaniem. Po wyciągnięciu z lodówki nabijamy wszystkie składniki w dowolnej kolejności. Po nabiciu przyprawiamy solą oraz pieprzem . Grillujemy do miękkości i przyrumienienia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Polonista 06.10.2023 10:26
Pisze się "szaszłyk". https://sjp.pl/szasz%C5%82yk

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak