Grillowany pstrąg z ziołami

Grillowany pstrąg z ziołami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg

    3 całe
  • cytryny

    0,5 sztuki
  • tymianek

    świeży
  • natka pietruszki

  • lubczyk

    świeży
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól morska

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Grillowany pstrąg z ziołami foto
Pstrągi oczyścić, wypatroszyć. Natrzeć całe solą i pieprzem. W środku wysmarować papryką słodką i drobno posiekanym czosnkiem. Ułożyć w każdej po plasterku przeciętym na pół cytryny i włożyć po trochę z każdego zioła. Sczepić wykałaczkami.
Krok 2 - Grillowany pstrąg z ziołami foto
Położyć w dymie nad żarem i grillować około 40 min (w zależności od ciepła idącego od żaru, nasz był pośredni).
Krok 3 - Grillowany pstrąg z ziołami foto
Polecam podać z surówką z białej kapusty i frytkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Pyszota

22.10.2013 10:43
bardzo taki lubię

gosia561

22.10.2013 10:34
dobrze doprawiona ryba

sylwia_mc

22.10.2013 10:32
uwielbiam tak przygotowanego pstrąga

dodi

22.10.2013 10:23
pysznosci serwujesz

adelajda

22.10.2013 09:37
Bardzo smaczna rybka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat