Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany pstrąg z ziołami

3.0
(14)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg 3 całe
cytryny 0,5 sztuki
tymianek świeży
natka pietruszki
lubczyk świeży
czosnek 2 ząbki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany pstrąg z ziołami

Kroki postępowania

1
Pstrągi oczyścić, wypatroszyć. Natrzeć całe solą i pieprzem. W środku wysmarować papryką słodką i drobno posiekanym czosnkiem. Ułożyć w każdej po plasterku przeciętym na pół cytryny i włożyć po trochę z każdego zioła. Sczepić wykałaczkami.
Krok 1 - Grillowany pstrąg z ziołami foto
2
Położyć w dymie nad żarem i grillować około 40 min (w zależności od ciepła idącego od żaru, nasz był pośredni).
Krok 2 - Grillowany pstrąg z ziołami foto
3
Polecam podać z surówką z białej kapusty i frytkami.
Krok 3 - Grillowany pstrąg z ziołami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pyszota 22.10.2013 10:43
bardzo taki lubię
gosia561 22.10.2013 10:34
dobrze doprawiona ryba
sylwia_mc 22.10.2013 10:32
uwielbiam tak przygotowanego pstrąga
dodi 22.10.2013 10:23
pysznosci serwujesz
adelajda 22.10.2013 09:37
Bardzo smaczna rybka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak