Łosoś grillowany, podawany z sosem musztardowym i pomidorami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Jeśli jesteście zwolennikami ryb z grilla, koniecznie wypróbujcie przepis na bardzo delikatnego łososia grillowanego z dodatkiem sosu musztardowego i pomidorów.

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

gniazd

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

gniazda

łyżeczka

łyżka

szklanka

Łosoś:

  • filet łososia ze skórą

    4 kawałki
  • oliwa

  • natka pietruszki

    kilka gałązek
  • Grill przyprawa ziołowa Prymat

Sos:

  • pomidor

    2 sztuki
  • sok z limonki

    2 sztuki
  • Musztarda francuska Prymat

    1 łyżeczka
  • oliwa

    4 łyżki
  • cukier

    2-3 łyżeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Wymieszaj w misce wszystkie składniki: musztardę, sok z limonki, cukier i oliwę, a następnie dodaj do niego pokrojone w przekrojone na pół, cienkie plastry pomidorów. Odstaw na bok, by wszystkie składniki się "przeżarły".

2. Łososia skrop oliwą i dopraw świeżo zmieloną solą i pieprzem, a następnie piecz filety na wysmarowanym oliwą ruszcie: 4 minuty skórą do góry, a następnie obróć i grilluj do momentu, aż skóra bez trudu odejdzie od mięsa. Jeśli skóra zacznie się przypalać, wsuń pod filety folię aluminiową.

3. Ugrillowane filety z łososia podawaj z dressingiem musztardowym i pomidorami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat