Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany miecznik w ziołach

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1 szt
koperek 1 pęczek
trybula posiekana 1 pęczek
oliwa 4 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
miecznika 250 g
tymianek 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany miecznik w ziołach

Cebulę obrać, posiekać. Koperek i trybulę, opłukać, osuszyć i posiekać. Z cebuli i ziół, oliwy i soku z utrzeć marynatę i włożyć do niej kawałki ryby. Odstawić na 1 godzinę.
Wyjąć rybę z marynaty, osuszyć i smażyć na rozgrzanym grillu po 4 minuty z każdej strony. Upieczoną rybę nakładamy na talerze i posypać dekoracyjnie posiekanym tymiankiem. Do ryby pasują grillowane warzywa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak