Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany łosoś z bakłażanem, oscypkiem i mozzarellą

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z łososia 200 gram
bakłażan 1 sztuka
mozzarella w kulce 1 sztuka
oscypek 1 sztuka
ziemniaki 4 sztuki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
koperek
Pieprz ziołowy mielony Prymat
Kucharek przyprawa uniwersalna

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany łosoś z bakłażanem, oscypkiem i mozzarellą

Kroki postępowania

1
Przygotować składniki. Filet z łososia posypać pieprzem cytrynowym
Krok 1 - Grillowany łosoś z bakłażanem, oscypkiem i mozzarellą foto
2
Bakłażana, mozzarellę i oscypek pokroić w plastry
Krok 2 - Grillowany łosoś z bakłażanem, oscypkiem i mozzarellą foto
3
Rozgrzać patelnię grillową i układać na niej łososia oraz warzywa
Krok 3 - Grillowany łosoś z bakłażanem, oscypkiem i mozzarellą foto
4
Grillować kilka minut, po czym odwrócić i posypać przyprawami
Krok 4 - Grillowany łosoś z bakłażanem, oscypkiem i mozzarellą foto
5
Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie
Krok 5 - Grillowany łosoś z bakłażanem, oscypkiem i mozzarellą foto
6
Na plastrach bakłażana układać plastry mozzarelli i sera oscypek, posypać koperkiem i przyprawami
Krok 6 - Grillowany łosoś z bakłażanem, oscypkiem i mozzarellą foto
7
Grillować do miękkości
Krok 7 - Grillowany łosoś z bakłażanem, oscypkiem i mozzarellą foto
8
Podawać na ciepło z ziemniakami
Krok 8 - Grillowany łosoś z bakłażanem, oscypkiem i mozzarellą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gosia561 19.05.2015 13:01
niezłe dodatki na bogato
RenataZ-et 15.05.2015 20:50
smaczne połączenie
molanka 15.05.2015 16:14
ciekawy pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak