Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany łosoś na kaszy z cieciorką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cieciorka 1 puszka
łosoś 20 dag
por 1 szt
masło 1 łyżka
sól
Papryka słodka mielona Prymat
Pieprz biały mielony Prymat
cyrtyna
kasza jęczmienna 1 perłowa

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany łosoś na kaszy z cieciorką

Filet z łososia myjemy osuszamy , usuwamy skórę i kroimy na paski ok 3 cm . Solimy i grillujemy na patelni grillowej. Kasze gotujemy według przepisu na opakowaniu. Pora kroimy drobniutko, cieciorkę odsączamy z zalewy. Na patelni rozpuszczamy masło i podsmażamy por na złoto dodajemy kasze i cieciorkę . Solimy , doprawiamy papryką i pieprzem do smaku. Wykładamy na talerz kaszę , dokładamy łososia i kropimy go sokiem z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwa643 18.02.2013 08:54
Polecam na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak