Grillowany łosoś

Grillowany łosoś

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    250-350 g
  • pieprz czarny mielony

    1//4 lyżeczki
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • kwasek cytrynowy

  • pieprz cytrynowy

    1 łyżeczka
  • oliwa

    1 łyżeczka
  • szałwia

    10 -15 listków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łososia umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym . Natrzeć oliwą z oliwek , posypać pieprzem czarnym, pieprzem cytrynowym , skropić sokiem z cytryny i obłoży listkami szałwii .Odstawić do lodówki na 30 minut . Wyjąć po tym czasie i włożyć na rozgrzany grill elektryczny lub patelnię grillową .Grillować
po 5 minut z każdej strony . Podawać z ziemniakami lub kaszą ,czy ryżem z z sałatką do obiadu .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

as28

19.06.2017 22:44
smacznie i zdrowo

Grazyna0211

14.06.2017 15:44
smaczna ryba

anka1988

14.06.2017 09:08
pyszna rybka z grilla

mirosława4

14.06.2017 08:45
smaczna i zdrowa rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat