Grillowany łosoś

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łosoś filet

    250-350 g
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1//4 lyżeczki
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • Kwas cytrynowy Prymat

  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • oliwa

    1 łyżeczka
  • szałwia

    10 -15 listków
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łososia umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym . Natrzeć oliwą z oliwek , posypać pieprzem czarnym, pieprzem cytrynowym , skropić sokiem z cytryny i obłoży listkami szałwii .Odstawić do lodówki na 30 minut . Wyjąć po tym czasie i włożyć na rozgrzany grill elektryczny lub patelnię grillową .Grillować
po 5 minut z każdej strony . Podawać z ziemniakami lub kaszą ,czy ryżem z z sałatką do obiadu .

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
as28 19.06.2017 22:44
smacznie i zdrowo
Grazyna0211 14.06.2017 15:44
smaczna ryba
anka1988 14.06.2017 09:08
pyszna rybka z grilla
mirosława4 14.06.2017 08:45
smaczna i zdrowa rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat