Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany kurczak z bakłażanem i fasolką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat
bakłażan 1 szt
olej lniany
fasolka szparagowa 10 dag
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany kurczak z bakłażanem i fasolką

Pierś z kurczaka myjemy osuszamy i doprawiamy przyprawą do kurczaka. Pierś grillujemy na patelni grillowej. Następnie kroimy na kawałki. Bakłażana myjemy osuszamy i kroimy w plasterki. Solimy i odstawiamy na ok 10 min. Następnie myjemy plasterki i grillujemy je na patelni grillowej. Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu odcedzamy. Łączymy z sobą składniki -solimy do smaku i kropimy olejem lnianym. Podajemy na ciepło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

msmors 30.08.2013 14:16
SUPER DANIE
Janina 30.08.2013 14:02
Syte danie;)
Sylwia26 30.08.2013 09:50
apetycznie wygląda
bogusia19 30.08.2013 09:12
przepyszny kurczaczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak