Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany kurczak na sałatce z kuskusu
2. Do miski wsypujemy pół opakowania kuskusu. Wsypujemy kilka solidnych szczypt soli oraz po łyżeczce papryki słodkiej i kminku. Następnie wszystko mieszamy, a następnie zalewamy wszystko wodą zgodnie z instrukcjami na opakowaniu kuskusu.
3. W czasie gdy kuskus będzie absorbował wodę podgrzewamy patelnię grillową. Smażymy kurczaka bez dodatkowego tłuszczu na bardzo niskim ogniu by kurczak uzyskał unikatową teksturę. Oczywiście możemy użyć także zwykłego grilla. Gdy kurczak zarumieni się z jednej strony obracamy go na drugą stronę.
4. Kiedy kuskus będzie już gotowy rozdrabniamy go palcami i dodajemy dwie solidne łyżeczki pasty curry i wcieramy w kuskus.
5. Warzywa tniemy na bardzo drobną kosteczkę i dodajemy do kuskusu. Radzę dodać tylko pół ogórka i pół białej cebuli jednak to posunięcie jest opcjonalne.
6. Do kuskusu dodajemy drobno posiekane zioła i wszytko mieszamy.
7. Kuskus układamy na talerzu w małą górkę i kładziemy na nim grillowanego kurczaka.
SMACZNEGO!