Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany krupniok w kapuście

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Lista składników

kapusta kiszona 300 g.
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt,
Ziele angielskie całe Prymat 3 ziarenka
przyprawa uniwersalna Kucharek 1/2 łyżeczki,

dodatkowo

krupnik 3 szt,
boczek wędzony 3 plastry,
folia aluminiowa op,

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany krupniok w kapuście

Kapustę kiszoną ugotować z dodatkiem liścia laurowego, ziela angielskiego oraz odrobiną przyprawy uniwersalnej. Po ugotowaniu kapustę odsączyć na sicie, ostudzić, następnie kawałki foli aluminiowej rozłożyć na stole (kawałki foli mają być takiej wielkości aby można było dobrze zwinąć krupniok razem z kapustą).

Na każdym kawałku foli ułożyć garść ugotowanej kapusty, na kapuście ułożyć krupniok owinięty plastrem boczku wędzonego i delikatnie przykryć ugotowaną kapustą,folie dobrze zwinąć i kłaść krupnioki na grilla.

Grillować około 30 minut według swojego uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 25.04.2017 00:59
Dobre jedzenie.
Bożena Matuszczyk 24.04.2017 16:33
Miło mi dziekuje;)
gosia56 24.04.2017 13:32
na pewno pyszne ;)
w mojej kuchni 24.04.2017 12:55
moje smaki na grilla
bertpvd 24.04.2017 11:18
Smaczny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak