Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany egzotyczny filet

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet kurczaka 4 sztuki
banan 1-2 sztuki
figi 8-10 sztuk
melon 1/2 sztuki
Rozmaryn suszony Prymat
masło ziołowe
pieprz do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany egzotyczny filet

Kroki postępowania

1
Banana obrać i pokroić w plasterki, figi cieniutko kroimy, melona obieramy i kroimy w kostkę. Owoce wymieszać ze sobą wraz ze szczyptą soli morskiej i z rozmarynem (ja dodałam 1 łyżeczkę)
Krok 1 - Grillowany egzotyczny filet foto
2
Filety opłukać osuszyć natrzeć solą morską i przy pomocy noża zrobić kieszenie (naciąć otwór w głąb filetu)Masło ziołowe pokroić na mniejsze kawałki. Przepis na mało ziołowe które ja robię http://www.doradcasmaku.pl/przepis/278314/maslo-ziolowe.html
Krok 2 - Grillowany egzotyczny filet foto
3
Otwór nafaszerować owocami upychając je w środku oraz kawałkami masła ziołowego tak na zmianę owoce mało.
Krok 3 - Grillowany egzotyczny filet foto
4
Filety oprószyć pieprzem oprószyć rozmarynem spiąć wykałaczkami otwory by owoce podczas grillowania nie wyleciały.
Krok 4 - Grillowany egzotyczny filet foto
5
Grillujemy jak kto lubi bardziej lub mniej wypieczone. Można podać z grillowanym melonem.
Krok 5 - Grillowany egzotyczny filet foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ssylwiaa 05.07.2013 19:42
takiego połączenia nie znałam ;)
cukiereczek 05.07.2013 17:21
ciekawy przepis
Megg 05.07.2013 16:59
wygląda bardzo smakowicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak