Grillowany dorsz z pomidorami i mozzarellą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z dorsza

    0,5 kg
  • mozzarella w kulce

    1 szt
  • pomidor

    3 szt
  • zioła prowansalskie

    1 łyżeczka
  • oliwa

    2 łyżki
  • czosnek

    2 ząbki
  • sól do smaku

  • pieprz

  • przyprawa do ryb

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rybę dorsza lub inną posypujemy ziołami prowansalskimi, przyprawą do ryb, dodajemy pokrojony i obrany czosnek. Posypujemy solą i pieprzem według uznania. Skrapiamy oliwa z oliwek. Pozostawiamy na około 2 godziny w marynacie. Na rybie układamy pokrojone pomidory, potem pokrojony ser mozzarella.

Grillujemy , można również upiec.

Podajemy samego lub z warzywami albo surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
w mojej kuchni 21.09.2016 21:45
Dobra rybka
Magda60 01.06.2015 10:20
pyszna rybka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat