Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany boczek z czosnkiem niedźwiedzim

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

boczek surowy 1 kg
olej rzepakowy 150 ml
Sól ziołowa jodowana Prymat
Czosnek niedźwiedzi suszony Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany boczek z czosnkiem niedźwiedzim

Boczek myjemy, nacieramy solą ziołową, skrapiamy olejem i oprószamy czosnkiem niedźwiedzim. boczek zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na minimum 12 godzin. Następnie boczek kroimy w plastry około 4-5 milimetrowe. Układamy boczek na rozgrzany grill i grillujemy po kilka minut z dwóch stron

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak