Grillowany bakłażan faszerowany fetą, cukinią i kiełkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    1 szt.
  • cukinia

    0,25 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • feta

  • kiełki

  • olej rzepakowy

  • Zioła prowansalskie suszone Prymat

  • pietruszka zielona

  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakłażan przekroić wzdłuż i wydrążyć tak, by pozostała cienka warstwa, posolić i odstawić na kilka minut.
Cukinię i miąższ z bakłażana pokroić w plasterki, cebulę w piórka, podsmażyć na oleju. Dodać kiełki. Doprawić do smaku solą pieprzem i ziołami. Dodać fetę pokrojoną w kostkę.
Całość nałożyć do wydrążonego bakłażana i grillować (ja to robiłam w piekarniku) około 30 min.
Posypać świeżą natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
erym 06.04.2014 17:15
lubie cukinie, baklazana super delikatny obiad na letnia pore
Kejti 06.03.2014 09:37
Smakowicie się prezentuje :-)
norweska20 28.01.2014 00:27
ciekawie podano
Kuchenka 23.01.2014 21:24
pomysłowe!!!
Kulinarna Ja 23.11.2013 17:26
Smaczny i zdrowy obiad!
Dorian 17.11.2013 15:11
pyszne jedzonko
mysza75 05.11.2013 16:46
Uwielbiam bakłażany, danie dla mnie :-)
Dorota37 29.10.2013 11:47
jakie pyszności
Łucja 28.10.2013 23:15
pysznie podany bakłażan :)
caralajna 26.10.2013 08:55
świetny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat