Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
bakłażan
1 szt. -
cukinia
0,25 szt. -
cebula
1 szt. -
feta
-
kiełki
-
olej rzepakowy
-
Zioła prowansalskie suszone Prymat
-
pietruszka zielona
-
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Sposób przygotowania
Cukinię i miąższ z bakłażana pokroić w plasterki, cebulę w piórka, podsmażyć na oleju. Dodać kiełki. Doprawić do smaku solą pieprzem i ziołami. Dodać fetę pokrojoną w kostkę.
Całość nałożyć do wydrążonego bakłażana i grillować (ja to robiłam w piekarniku) około 30 min.
Posypać świeżą natką pietruszki.
Komentarze (12)
Nie masz konta? Zarejestruj się
Załaduj więcej komentarzy (2)