Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany bakłażan faszerowany fetą, cukinią i kiełkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt.
cukinia 0,25 szt.
cebula 1 szt.
feta
kiełki
olej rzepakowy
Zioła prowansalskie suszone Prymat
pietruszka zielona
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany bakłażan faszerowany fetą, cukinią i kiełkami

Bakłażan przekroić wzdłuż i wydrążyć tak, by pozostała cienka warstwa, posolić i odstawić na kilka minut.
Cukinię i miąższ z bakłażana pokroić w plasterki, cebulę w piórka, podsmażyć na oleju. Dodać kiełki. Doprawić do smaku solą pieprzem i ziołami. Dodać fetę pokrojoną w kostkę.
Całość nałożyć do wydrążonego bakłażana i grillować (ja to robiłam w piekarniku) około 30 min.
Posypać świeżą natką pietruszki.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

erym 06.04.2014 17:15
lubie cukinie, baklazana super delikatny obiad na letnia pore
Kejti 06.03.2014 09:37
Smakowicie się prezentuje :-)
norweska20 28.01.2014 00:27
ciekawie podano
Kuchenka 23.01.2014 21:24
pomysłowe!!!
Kulinarna Ja 23.11.2013 17:26
Smaczny i zdrowy obiad!
Dorian 17.11.2013 15:11
pyszne jedzonko
mysza75 05.11.2013 16:46
Uwielbiam bakłażany, danie dla mnie :-)
Dorota37 29.10.2013 11:47
jakie pyszności
Łucja 28.10.2013 23:15
pysznie podany bakłażan :)
caralajna 26.10.2013 08:55
świetny pomysł
Grazyna0211 19.10.2013 12:06
świetne danie
sylwia_mc 03.10.2013 14:09
fantastyczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak