Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
karkówka wieprzowa
2 plastry -
Karkówka z grilla Prymat
2 łyżeczki -
olej rzepakowy
100 mililitrów -
ocet balsamiczny
1 łyżka -
ocet ryżowy
1 łyżka -
tabasco
1 łyżka -
ząbki czosnku
3 sztuki -
Oregano suszone Prymat
1 szczypta -
Tymianek suszony Prymat
1 szczypta -
mięta posiekana
1 łyżka
Sposób przygotowania
Przygotowałem marynatę. Wymieszałem oliwę z octem balsamicznym i octem ryżowym, tabasco. Dodałem bardzo drobno posiekany czosnek. Ponownie wymieszałem. Na koniec wsypałem zioła i przyprawę do grilla. Do marynaty włożyłem plastry karkówki. Odstawiłem do lodówki na noc.
Rozgrzałem grill. Wyjąłem karkówkę z marynaty i grillowałem ją, aż zrobiła się i miękka.
Podałem ją z ziemniakami i zielonym groszkiem po francusku.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się