Grillowania karkówka

Czas przygotowania:
powyżej 1h

Ilość porcji:
1 - 2

Marynata nadała karkówce ciekawy smak.
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka wieprzowa

    2 plastry
  • Karkówka z grilla Prymat

    2 łyżeczki
  • olej rzepakowy

    100 mililitrów
  • ocet balsamiczny

    1 łyżka
  • ocet ryżowy

    1 łyżka
  • tabasco

    1 łyżka
  • ząbki czosnku

    3 sztuki
  • Oregano suszone Prymat

    1 szczypta
  • Tymianek suszony Prymat

    1 szczypta
  • mięta posiekana

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Przygotowałem marynatę. Wymieszałem oliwę z octem balsamicznym i octem ryżowym, tabasco. Dodałem bardzo drobno posiekany czosnek. Ponownie wymieszałem. Na koniec wsypałem zioła i przyprawę do grilla. Do marynaty włożyłem plastry karkówki. Odstawiłem do lodówki na noc.
Rozgrzałem grill. Wyjąłem karkówkę z marynaty i grillowałem ją, aż zrobiła się i miękka.
Podałem ją z ziemniakami i zielonym groszkiem po francusku.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat