Grillowane warzywa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cukinia

  • bakłażan

  • papryka żółta

  • pomidorki koktajlowe

  • olej

    1\\4 szklanki
  • tortilla

    4
  • kozi ser

    100 g
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakłażana wraz z cukinią umyć i pokroić w plastry a paprykę w paski , wszystkie warzywa polewamy olejem pomidorki koktajlowe wystarczy tylko garść od razu zacząć grillować na aluminiowej tacce , a plastry cukinii i bakłażana na ruszcie . Warzywa pieczemy 10 minut . Placki tortilli także podpiec na grillu z obu stron . wyjąc miseczkę wyłożyć na nią tortillę a do środka włożyć warzywa , posypać kilkoma oliwkami i dodać kawałki sera.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
babcia 08.11.2012 16:54
lubię
babcia 08.11.2012 16:54
lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat