Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane szaszłyki z łososiem i warzywami

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z łososia 1 duży
oliwa
sól do smaku
Pieprz cytrynowy mielony Prymat do smaku
pomidorki koktajlowe 10 sztuk
cukinia 1 sztuka
papryka żółta 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane szaszłyki z łososiem i warzywami

Filet z łososia kroimy w niewielką kostkę i marynujemy w oliwie z dodatkiem soli i pieprz cytrynowego przez około pół godziny. Cukinię i paprykę kroimy w małą kostkę. Warzywa oprószamy solą. Na patyczki do szaszłyków nabijamy naprzemiennie warzywa i łososia. Nagrzewamy patelnię grillową i grillujemy szaszłyki ze wszystkich stron. Podajemy z ulubioną sałatką.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bertpvd 25.01.2016 20:27
pyszne szaszłyki :) zgłodniałem od razu ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak