Grillowane roladki z cukinii z zieloną pastą

Grillowane roladki z cukinii z zieloną pastą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • cukinia

    2 szt
  • sól

  • czarny pieprz mielony Prymat

  • oliwa

    1 łyżka
  • Szczypiorek cienki

Składniki na zieloną pastę

  • zielony groszek

    1/2 szklanki
  • rukola

    1 garść
  • pestki słonecznika

    1 łyżka
  • oliwa

    1 łyżka
  • ząbki czosnku

    1-2 szt
  • sól

  • czarny pieprz mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania



Cukinie myjemy i kroimy wzdłuż na cienkie plastry. Każdy plasterek smarujemy niewielką ilością oliwy, solimy i pieprzymy. Grillujemy kilka minut.

Groszek lub bób gotujemy w osolonej, wrzącej wodzie. Odcedzamy i wrzucamy do miski. Dodajemy rukolę, przeciśnięte ząbki czosnku, słonecznik i oliwę. Miksujemy aż pasta będzie miała kremową konsystencję. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Plasterki cukinii smarujemy zieloną pastą i zwijamy w roladki. Przewiązujemy szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dawid97

08.03.2015 12:58
nieźle wygląda

caralajna

20.01.2015 13:52
jakie fajne ruloniki :)

ilka01

20.01.2015 10:47
wow, wyglądają świetnie :)

Wiktoria29

20.01.2015 10:47
bardzo fajna przekąska i do tego rewelacyjnie wygląda

marzut

19.01.2015 20:28
śliczna prezentacja

Kamil

19.01.2015 18:21
Zielono :P

Ola1984

19.01.2015 18:21
Świetna i zdrowa przekąska, to lubię ;)

Kolorowa

19.01.2015 16:59
Bardzo eleganckie ;)

Grazyna0211

19.01.2015 16:41
bardzo smaczna przekąska

Joannasz3190

19.01.2015 15:52
Wybornie się prezentują :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat