Grillowane roladki z cukinii z zieloną pastą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki

  • cukinia

    2 szt
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • oliwa

    1 łyżka
  • Szczypiorek cienki

Składniki na zieloną pastę

  • zielony groszek

    1/2 szklanki
  • rukola

    1 garść
  • pestki słonecznika

    1 łyżka
  • oliwa

    1 łyżka
  • ząbki czosnku

    1-2 szt
  • sól

  • Pieprz czarny mielony Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania



Cukinie myjemy i kroimy wzdłuż na cienkie plastry. Każdy plasterek smarujemy niewielką ilością oliwy, solimy i pieprzymy. Grillujemy kilka minut.

Groszek lub bób gotujemy w osolonej, wrzącej wodzie. Odcedzamy i wrzucamy do miski. Dodajemy rukolę, przeciśnięte ząbki czosnku, słonecznik i oliwę. Miksujemy aż pasta będzie miała kremową konsystencję. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Plasterki cukinii smarujemy zieloną pastą i zwijamy w roladki. Przewiązujemy szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (15)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Dawid97 08.03.2015 12:58
nieźle wygląda
caralajna 20.01.2015 13:52
jakie fajne ruloniki :)
ilka01 20.01.2015 10:47
wow, wyglądają świetnie :)
Wiktoria29 20.01.2015 10:47
bardzo fajna przekąska i do tego rewelacyjnie wygląda
marzut 19.01.2015 20:28
śliczna prezentacja
Kamil 19.01.2015 18:21
Zielono :P
Ola1984 19.01.2015 18:21
Świetna i zdrowa przekąska, to lubię ;)
Kolorowa 19.01.2015 16:59
Bardzo eleganckie ;)
Grazyna0211 19.01.2015 16:41
bardzo smaczna przekąska
Joannasz3190 19.01.2015 15:52
Wybornie się prezentują :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat