Grillowane pstrągi

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Ryby

  • pstrąg patroszony

    3 sztuki

Zioła

  • koperek

    1 pęczek

Owoce

  • cytryna

    1 sztuka

Przyprawy

  • sól i pieprz

  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Nasze pstrągi myjemy pod bieżącą wodą . Następnie każdego z osobna kładziemy na kawałku foli aluminiowej. Do środka pstrąga dajemy kilka kropel z wyciśniętej cytryny następnie solimy i pieprzymy dwie strony w środku ryby. Koperek siekamy i wkładamy również do środka ryby . Tak przygotowane ryby zawijamy w folię i kładziemy na grillu na 20-30 minut w zależności od ich wielkości.( można jeszcze koperkiem posypać na koniec rybę z wierzchu). Smacznego

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
paulina2157 01.01.2016 19:28
uwielbiam takie rybki są bardzo delikatne w smaku
sliwka 01.01.2016 17:07
Smakowite;))
fotoviderek 01.01.2016 15:55
Pyszna rybka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat