grillowane pikantne skrzydełka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka z kurczaka

    1,5 kg.
  • pasta ajvar

    1 słoik
  • Kucharek SMAK LATA

    1 łyżeczka
  • czosnek

    1 ząbek
  • Pieprz biały mielony Prymat

  • sos tabasco

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

skrzydełka oczyścić umyć odciąć końcówki.W miseczce wymieszać pastę ajvar z utartym czosnkiem,pieprzem i sosem tabasco oraz Kucharkiem.Umyte skrzydełka włożyć do powstałego sosu i odstawić w chłodne miejsce na godzinę.Po tym czasie wyjąć z sosu układać na rozgrzanym grillu i upiec na rumiano,często obracając jeśli zajdzie potrzeba to polewać mięso sosem w którym się moczyły.Można podawać z zimną lub gorącą pastą ajvar.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Łukasz15 12.11.2013 22:04
Bardzo dobre
Wafelek2601 17.01.2013 09:46
Pyszne te skrzydełka, i ta rumiana skórka, super.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat