Pikantne skrzydełka z chili

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • skrzydełka z kurczaka

    24 sztuki
  • sos worcester

    2 łyżki
  • sambal oelek

    0,5 łyżeczki
  • sok z cytryny

    2-3 łyżek
  • Party Dip Barbecue Prymat

    1 opakowanie
  • pieprz czarny mielony

    0,5 łyżeczki
  • ketchup

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki marynaty dokładnie zmiksować i doprawić do smaku wedle własnego gustu. Umyte i oczyszczone skrzydełka naciąć na zgięciu i marynować ok. 4-6 godzin. Tak przygotowane skrzydełka grillować 20 minut lub piec ok. 40 minut w temperaturze 160ºC.
Skrzydełka przygotowywane na grillu będą smaczniejsze, jeśli przed zamarynowaniem obgotujemy je dodatkowo przez ok. 20 minut. Podawać z
Party Dip Barbecue Prymat, przygotowanym zgodnie z opisem na opakowaniu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Marta11 02.04.2013 15:23
super wygladaja
Marta1986 28.02.2013 18:47
ale pyszne
bietka 31.01.2013 12:59
latem często grillujemy skrzydełka, teraz już wiem że muszę wypróbować ten przepis, tylko niewiem czy u nas w sklepach znajdę sos worcester i sambal oelek, bo jeszcze się z tymi sosami nie spotkałam, ale poszukam, bo skrzydełka wyglądają rewelacyjnie :)
arbuzowo 31.01.2013 08:11
Ciekawe połączenie smaków - przekąska do wypróbowania na najbliższą imprezę
Mienta 30.01.2013 22:01
nie mam pojęcia co to jest sambal oelek ale muszę się szybko dowiedzieć bo skrzydełka wyglądają przepysznie :)
Ola1984 30.01.2013 20:15
Wyglądają bardzo apetycznie.
Krzysiek3 30.01.2013 20:15
prezentują się apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat