Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane piersi z pieczarkami faszerowanymi...

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 szt.
pieczarki 3 szt.
pomidor 2 plastry
sałata do dekoracji
ser żółty 2 plastry
sól
pieprz
boczek wędzony 1 plaster
cebula 1 szt.
miód 1 łyżka
musztarda 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane piersi z pieczarkami faszerowanymi...

Pieczarki drążymy i kroimy drobno dodajemy do tego gałązkę świeżego tymianku,boczek pokrojony w kostkę i cebulę. Wszystko chwilę smażymy, dodajemy pokrojony żółty ser i nadziewamy pieczarki (odrobinę sera zostawiamy). Pierś doprawiamy przyprawą do grilla i pieprzem i smażymy na patelni grillowej z dodatkiem masła i tymianku. Na tej samej patelni grillujemy również pieczarki faszerowane oraz plastry pomidorów. Na osobnej patelni robimy sos musztardowo- miodowy. Wszystko układamy na talerzu. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kejti 12.03.2014 00:10
Fajne mięsko :-)
adelajda 20.07.2013 20:36
kurczaka w każdej postaci lubię
Beata23 13.07.2013 17:44
pyszne danie
pestka 12.07.2013 00:10
bardzo smakowicie wyglądają
iwi 08.07.2013 15:12
Super danie
wiola333 08.07.2013 15:05
ciekawe danie
Marta1986 08.07.2013 15:05
pysznie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak