Grillowane pieczarki z mięsem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    7-8 szt. dużych
  • mięso mielone

    200 g
  • jajo

    1
  • bułka czerstwa

  • mleko

  • cebula

    1/2
  • czosnek

    1 ząbek
  • sól

  • pieprz

  • papryka słodka

  • przyprawa do mięsa mielonego

  • tymianek

  • zioła prowansalskie

  • masło

    1 łyżeczka
  • ser żółty

    1 plaster
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek siekamy na drobną kostkę przesmażamy na maśle. Czerstwą bułkę namaczamy w mleku kiedy rozmięknie dobrze odciskamy (możemy zamiast czerstwej bułki użyć bułki tartej ok 3 łyżek ). Wszystko łączymy z mięsem mielonym wbijamy jajko dodajemy przyprawy i wyrabiamy na gładką masę. Pieczarki myjemy i oddzielamy nóżki od kapeluszy. Każdy pieczarkowy kapelusz napełniamy mięsnym farszem. Folie aluminiową rozkładamy na blasze i wykładamy na nią pieczarki. Wkładamy do piekarnika na średni grill na ok 8 min. Po tym czasie zmniejszamy grill na mniejszy wyjmujemy pieczarki z piekarnika kładziemy na każdej pasek żółtego sera i zawijamy w folię na której się piekły. Wkładamy z powrotem do piekarnika na kolejne 5-6 minut. Możemy też włożyć do piekarnika kromki chleba i podać je razem z pieczarkami. Smacznego.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat