Grillowane pałki miodowo-musztardowe

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pałki z kurczaka

    500 g
  • miód

    1/4 szklanki
  • musztarda francuska

    2 łyżki
  • musztarda dijon

    2 łyżki
  • ocet winny

    2 łyżki
  • olej

    1 łyżka
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Grillowane pałki miodowo-musztardowe foto
Do miseczki wlewamy miód, dodajemy musztardy, ocet i olej, dokładnie ze sobą mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Krok 2 - Grillowane pałki miodowo-musztardowe foto
Z mięsa usuwamy skórę i polewamy je przygotowaną marynatą. Najlepiej użyć takiego naczynia, żeby marynata zakryła mięso. Miskę zakrywamy folią spożywczą i odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej godzinę (najlepiej na kilka godzin).
Krok 3 - Grillowane pałki miodowo-musztardowe foto
Pałki grillujemy na patelni grillowej na wolnym ogniu około 25-30 minut często podlewając marynatą.
Krok 4 - Grillowane pałki miodowo-musztardowe foto
Podajemy z młodymi ziemniakami i sałatką z pomidorów. Życzę smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
marcia7 18.04.2014 16:25
świetne takie złociste
gosia561 10.04.2014 23:37
doskonale zamarynowane
wyattearp 07.07.2013 21:29
pysznie wyglądają
KasiaK90 06.07.2013 22:56
pyszniutkie mięsko
Kuchenka 06.07.2013 20:48
bardzo ładnie wygląda, nie ma dużo "ciapania" się z mięskeim :D
Luki 06.07.2013 20:09
oj zjadłbym
iziona 06.07.2013 19:43
Przeapetycznie uwieczniłaś to mięsko na zdjęciu
treonina 06.07.2013 19:25
świetnie się prezentują!
Wiesława1 06.07.2013 19:22
super mięsko

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat