Grillowane owoce morza z nutą czosnku -podane na grzance :)

Grillowane owoce morza z nutą czosnku -podane na grzance :)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • owoce morza

    250 gram
  • czosnek granulowany

    2 sztuki
  • bazylia świeża

    4 listki
  • oliwa

    6 łyzek
  • chleb

    2 kromki
  • Grill - przyprawa klasyczna

    1\3 łyzeczki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Owoce morza( macki kalmara krótkopłetwego, ośmiornice pospolitą, krewetki koktajlowe, omułki ) umieszczamy w marynacie złożonej z : oliwy z oliwek, czosnku , przyprawy grill klasyczna Prymat. Pozostawiamy tak na 3 godziny. Po tym czasie umieszczamy owoce morza na tacce do grillowania i umieszczamy na grillu co jakiś czas obracając . Obok umieszczamy chleb i owoce serwujemy na grillowanej grzance . Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat