Grillowane mielone z suszonymi grzybami i zielonymi oliwkami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Grillowane mielone z suszonymi grzybami i zielonymi oliwkami.

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Mielone

  • mięso mielone

    500 gramów
  • cebula

    1 sztuka
  • grzyby suszone

    1 garść
  • oliwki zielone

    1 garść
  • czosnek

    2 ząbki
  • masło 82%

    2 duże łyż.
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
  • Przyprawa do mięs Prymat

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Grzyby gotujemy przez ok. 20 minut w wodzie.
Podsmażamy na maśle pokrojoną w kostkę cebulę.
Następnie dodajemy odsączone grzyby, pokrojone oliwki i zmiażdżony czosnek.
Mieszamy z mielonym mięsem, przyprawiamy wg uznania i formujemy kule lub paluchy.
Gdy mięso jest zbyt sypkie mozemy dodac łyżkę oleju.
Grillujemy i podajemy z ulubionymi dodatkami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat