Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane mielone z suszonymi grzybami i zielonymi oliwkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Grillowane mielone z suszonymi grzybami i zielonymi oliwkami.

Składniki:

Mielone

mięso mielone 500 gramów
cebula 1 sztuka
grzyby suszone 1 garść
oliwki zielone 1 garść
czosnek 2 ząbki
masło 82% 2 duże łyż.
Pieprz czarny mielony Prymat 1 szczypta
sól 1 szczypta
Przyprawa do mięs Prymat 1 szczypta

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane mielone z suszonymi grzybami i zielonymi oliwkami

Grzyby gotujemy przez ok. 20 minut w wodzie.
Podsmażamy na maśle pokrojoną w kostkę cebulę.
Następnie dodajemy odsączone grzyby, pokrojone oliwki i zmiażdżony czosnek.
Mieszamy z mielonym mięsem, przyprawiamy wg uznania i formujemy kule lub paluchy.
Gdy mięso jest zbyt sypkie mozemy dodac łyżkę oleju.
Grillujemy i podajemy z ulubionymi dodatkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak