Grillowane kofty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    500 g
  • miód płynny

    1 łyżeczka
  • mięta świeża siekana

    kilka listków
  • musztarda dijon

    4-5 łyżeczek
  • Czosnek suszony Prymat

    do smaku
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Patyczki do szaszłyków wkładamy do miski z wodą i tak zostawiamy.

Mięso mielone przekładamy do miski i dodajemy przyprawy, musztardę i miód. Wyrabiamy dłońmi mięso. Dodajemy nieco wody i ponownie wyrabiamy. Gotowe mięso nakładamy na namoczone wcześniej patyczki lekko dociskając. Grillujemy z każdej strony.
Przed podaniem posypujemy świeżą miętą lub natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 16.05.2017 13:01
Fajne danie
mirosława4 13.05.2017 09:16
apetyczne !
Bożena Matuszczyk 27.04.2017 11:46
Smakowicie kuszące;)
marzut 24.04.2017 17:12
Moje ulubione
Jolanta40 24.04.2017 12:40
bardzo dziękuję :)
Justi2401 23.04.2017 09:33
Super pomysł na danie z grilla :)
jan_mag 22.04.2017 18:03
Pyszności !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat