Grillowane kofty

Grillowane kofty

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    500 g
  • miód płynny

    1 łyżeczka
  • mięta świeża siekana

    kilka listków
  • musztarda dijon

    4-5 łyżeczek
  • czosnek granulowany

    do smaku
  • sól i pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Patyczki do szaszłyków wkładamy do miski z wodą i tak zostawiamy.

Mięso mielone przekładamy do miski i dodajemy przyprawy, musztardę i miód. Wyrabiamy dłońmi mięso. Dodajemy nieco wody i ponownie wyrabiamy. Gotowe mięso nakładamy na namoczone wcześniej patyczki lekko dociskając. Grillujemy z każdej strony.
Przed podaniem posypujemy świeżą miętą lub natką pietruszki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

16.05.2017 13:01
Fajne danie

mirosława4

13.05.2017 09:16
apetyczne !

Bożena Matuszczyk

27.04.2017 11:46
Smakowicie kuszące;)

marzut

24.04.2017 17:12
Moje ulubione

Jolanta40

24.04.2017 12:40
bardzo dziękuję :)

Justi2401

23.04.2017 09:33
Super pomysł na danie z grilla :)

jan_mag

22.04.2017 18:03
Pyszności !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat