Grillowane gruszki w deserze z konfiturą

Grillowane gruszki w deserze z konfiturą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • gruszki

    2 sztuki
  • maliny

    150 gram
  • płatki migdałowe

    1 łyżeczka
  • czekolada gorzka

    1 kostka
  • konfitura malinowa

    2 łyżeczki
  • mięta liście

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gruszkę kroimy na 4 części i grillujemy około 10 minut. Deser waniliowy
alpro dzielimy na dwie części. Do jednej części dodajemy połowę malin
i blenderujemy.
Na talerz nakładamy deser malinowy i waniliowy na zmianę, na to cząstki
gruszki, na każdą gruszkę nakładamy konfiturę malinową.
Na środek talerza układamy maliny w kwiatka na deserze waniliowym.
Posypujemy migdałami, i startą czekoladą gorzką. Dekorujemy listkami
mięty.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (24)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ada-Gaba

16.09.2014 21:44
fajny pomysł

cukiereczek

15.04.2014 17:46
brzmi apetycznie

jasiek

26.02.2014 21:58
pyszny i zdrowy deser

IwonaKa

12.02.2013 00:48
chętnie bym spróbowała tych pyszności

Anna152

06.02.2013 09:27
super

Alex_M

03.02.2013 12:52
wow! rewelacja!

IZABELA29

30.12.2012 08:56
doskonały deser

ben-ka

29.12.2012 13:32
to coś dla mnie! uwielbiam gruszki:)

tomek18

12.12.2012 17:28
pychota

mysza75

09.12.2012 19:49
Emilia migdały daję prosto z opakowania, ale jak lubisz możesz je uprażyć :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat