grillowane faszerowane ziemniaki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    8 szt
  • kiełbasa zwyczajna

    2 pętka
  • cebula

    1 duża
  • ser żółty

    100 g
  • sól

  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki ugotowałam w mundurkach. Gdy przestygły przecięłam w 2/3 długości i wydrążyłam środki. Kiełbasę i cebulę pokroiłam w drobną kosteczkę i podsmażyłam na maśle. Dodałam do tego ziemniaki-z wydrążonych środków. Doprawiłam solą i przyprawą do grilla. Ser potarkowałam na drobnych oczkach i dodałam do reszty. Nadziałam tym ziemniaki i zawinęłam w folię do pieczenia. Piekłam do zrumienienia. Odwinęłam z foli i jeszcze trochę podpiekłam.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Stenka 22.11.2012 07:51
wykorzystam
paula99926 27.08.2012 12:26
dziękuję :)
jola1508 27.08.2012 12:11
nowy pomysł
Anna152 23.08.2012 15:39
super
Betka 22.08.2012 08:36
na pewno bardzo smaczne!;)
hahanka 18.08.2012 20:24
pomysłowo i smacznie
Konczi 18.08.2012 20:09
pora wybrać się na grilla :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat