Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowane faszerowane ziemniaki

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 8 szt
kiełbasa zwyczajna 2 pętka
cebula 1 duża
ser żółty 100 g
sól
masło

Przepis i sposób przygotowania na: grillowane faszerowane ziemniaki

Ziemniaki ugotowałam w mundurkach. Gdy przestygły przecięłam w 2/3 długości i wydrążyłam środki. Kiełbasę i cebulę pokroiłam w drobną kosteczkę i podsmażyłam na maśle. Dodałam do tego ziemniaki-z wydrążonych środków. Doprawiłam solą i przyprawą do grilla. Ser potarkowałam na drobnych oczkach i dodałam do reszty. Nadziałam tym ziemniaki i zawinęłam w folię do pieczenia. Piekłam do zrumienienia. Odwinęłam z foli i jeszcze trochę podpiekłam.

Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Stenka 22.11.2012 07:51
wykorzystam
paula99926 27.08.2012 12:26
dziękuję :)
jola1508 27.08.2012 12:11
nowy pomysł
Anna152 23.08.2012 15:39
super
Betka 22.08.2012 08:36
na pewno bardzo smaczne!;)
hahanka 18.08.2012 20:24
pomysłowo i smacznie
Konczi 18.08.2012 20:09
pora wybrać się na grilla :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak