Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane bułki z pieczarkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bułki 6
pieczarki 200 g
sól
oregano
ser żółty 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane bułki z pieczarkami

Pieczarki obrać, pokroić w plasterki i usmażyć bez dodatku tłuszczu na patelni. Gdy odparują doprawić solą (pamiętając, że ser jest słony), pieprzem kolorowym i czubatą łyżeczką oregano. Wymieszać i zostawić do lekkiego ostudzenia.
W tym czasie przekroić bułki na pół, pokroić ser w plasterki, rozgrzać grill elektryczny. Na połowę bułek wyłożyć pieczarki (można dodać cebulkę jeśli ktoś lubi), przykryć plasterkami sera żółtego, przykryć drugą połową bułek.
Grillować ok. 3-4 minuty do momentu uzyskania rumianej skórki. Podawać z keczupem lub sosem majonezowym i lekką sałatką

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 25.02.2014 21:44
super pomysł
ao_12 07.12.2013 23:27
Uwielbiam takie bułeczki:)
Malinka 31.07.2013 17:55
To coś dla mnie!
migotka28 23.05.2013 17:45
proste i napewno smaczne
mysza75 23.05.2013 11:30
Nie jadłam z grilla bułek, świetny pomysł :-)
treonina 22.05.2013 22:23
świetne :-)
magdziorka6 22.05.2013 22:09
świetny pomysł na grilla,napewno wydrukuje

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak