Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana pierś z kuskusem i pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka (ilość wg uznania)
pieczarki 6 szt
bulion warzywny
sól do smaku
kasza 150 g
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana pierś z kuskusem i pieczarkami

Pierś z kurczaka myjemy i kroimy w plasterki, następnie układamy ją na rozgrzanej i posmarowanej cienką warstwą oliwy patelni grillowej (najlepiej oliwę rozprowadzić za pomocą silikonowego pędzelka). W tym czasie zalewamy kaszę kuskus bulionem warzywnym doprawionym do smaku i pozostawiamy pod przykryciem na 5 minut. Pieczarki myjemy, kroimy w ćwiartki i wrzucamy na rozgrzaną na patelni odrobinę oliwy. Smażymy do zarumienienia się i doprawiamy solą i pieprzem. Na talerzu układamy kaszę, na nią grillowaną pierś i pieczarki. Smacznego :D

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

beniaminek 14.05.2013 22:42
fajne danie
marcia7 14.05.2013 21:05
dobry pomysł na kuskus
iwi 14.05.2013 20:52
Przepyszne danie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak