Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowana pierś z indyka w ziołach i papryce peperoni

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 400 g
olej rzepakowy 200 ml
mięta 6 listków
sól czarna do smaku
rozmaryn 1 gałązka 15cm
bazylia 1 garść
papryka 1 (peperoni)

Przepis i sposób przygotowania na: grillowana pierś z indyka w ziołach i papryce peperoni

Fileta pokroiłam na plastry nie duże , bo miałam mały kawałek takie 7cm x 9cm .
Bazylię , rozmaryn i miętę myjemy i osuszamy , szatkujemy na bardzo drobno .Dodajemy sól i miażdżymy troszkę .
Paprykę w RĘKAWICZKACH szatkujemy na drobniutko i łączymy z ziołami i olejem
Każdy płat mięsa maczamy w marynacie i zostawiamy na kilka godzin w szklanym naczyniu . Grillujemy po 5 min z każdej str i podajemy z sałatką .

UWAGA BARDZO OSTRE !!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

fotoviderek 21.08.2013 07:21
Uwielbiam takie ostre dania. Podane, jak zwykle, pięknie :)
Beatris 19.08.2013 14:58
Przepysznie podane mięsko.
Anna133 19.08.2013 14:47
ale pikantne to było , jej :D ale my lubimy
marcia7 19.08.2013 14:40
doskonale przyprawione
IwonaDD 19.08.2013 13:40
super przepis
Katarina 19.08.2013 12:54
Ziołowa marynata a w niej filet z indyka fajne połączenie
Anna133 19.08.2013 12:35
Bardzo wyrazisty smak ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak