Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana karkówka z musem paprykowym

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Lista składników

karkówka 500 g
Grill przyprawa klasyczna Prymat
Zioła prowansalskie suszone Prymat 0,5 łyżeczki
oregano 0,5 łyżeczki
oliwa

Mus paprykowy

papryka czerwona 0,5 szt
cebula czerwona 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana karkówka z musem paprykowym

Karkówkę myjemy i kroimy w plastry. Każdy plaster przyprawiamy przyprawą do karkówki, oregano i ziołami prowansalskimi. Skrapiamy oliwą z oliwek i odstawiamy na jakiś czas do lodówki (tak żeby mięso przeszło aromatem ziół). Karkówkę grillujemy na rozgrzanej patelni grillowej.
Paprykę oraz czerwoną cebulę kroimy w kosteczkę. Do rondelka wlewamy olej i dusimy warzywa pod przykryciem do miękkości. Przyprawiamy solą i pieprzem. Na końcu blendujemy na mus.
Karkówkę podałam z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

VioletoweKucharzenie 19.11.2014 08:04
I super smakuje:-)
Malinka 18.11.2014 11:29
Ta karkówka wygląda super!
gosia1988 18.11.2014 11:07
pyszne mięsko
Pietruszka 18.11.2014 10:03
pyszne mięcho, fajny sos
Wafelek2601 18.11.2014 09:44
Pyszne danie
dodi 18.11.2014 09:31
ale pysznosci

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak