Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana karkówka

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podstawowe

karkówka 1 kg
cebula biała 2 szt

marynata

miód 2 łyżki
imbir starty 1 łyżka
papryczka chilli 1 łyżka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
nasiona gorczycy Prymat 1 łyżka
oliwa 3 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana karkówka

Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem, oczyszczamy i kroimy na plastry o grubości około 1cm.
Czosnek obieramy, drobno siekamy i rozcieramy nożem aby uwolnił aromat. Wszystkie składniki marynaty mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Mięso umieszczamy w pojemniku z wieczkiem i obtaczamy dokładnie w marynacie. Cebule kroimy w piórka i mieszamy z mięsem. Pudełko zamykamy wieczkiem i zostawiamy w lodówce na kilka godzin (idealnie byłoby na 24h).
Rozpalamy grill i smarujemy ruszt niewielka ilością oliwy aby mięso się nie przypalało. Grillujemy po kilka minut z każdej strony.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

irenka 13.06.2015 20:14
pycha,uwielbiam
RenataZ-et 13.06.2015 20:10
Super, uwielbiam takie jedzonko
ania2610 13.06.2015 15:15
wygląda to przepysznie!
adelajda 13.06.2015 14:52
pysznie podana :))
Motorek 13.06.2015 13:40
Przepyszna.
Franciszek 13.06.2015 13:34
Dobry pomysł
olkaaa 13.06.2015 12:27
bardzo lubię

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak