Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

grillowana dorada z salsą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Dorada 3 szt.
cytryna 3 plasterki
Pieprz cytrynowy mielony Prymat
salsa
pomidory 2 szt.
sok z cytryny 2 łyżki
oliwa 1 łyżka
arbuz
oliwa 4 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: grillowana dorada z salsą

najpierw przygotować salsę,pomidory sparzyć obrać ze skórki i drobno pokroić podobnie arbuza a następnie wymieszać ze sobą dodać sok z cytryny oraz oliwę do smaku ponownie wymieszać i schłodzić w lodówce,dorady sprawić dokładnie umyć,osuszyć a następnie natrzeć oliwą lub olejem,solą oraz pieprzem do każdej ryby do środka włożyć po plasterku cytryny wcześniej sparzonej,układać ryby na rozgrzanym grillu i piec przez ok.5 min.z każdej strony co jakiś czas obracać aby się nie spaliły,wykładać na talerz i podawać z wcześniej przygotowaną salsą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 18.02.2014 11:38
świetne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak