Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana bruschetta z mozzarellą i bekonem pod pomidorkami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bagietka 1
bekon 12 plastrów
mozzarella w bloku 12 plastrów
pomidor 2 szt 0 większe
oliwa 50 ml
miód 2 łyżki
sałata do podania

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana bruschetta z mozzarellą i bekonem pod pomidorkami

Do miseczki przekładamy miód i dodajemy 2-3 łyżki oliwy - mieszamy, wkładamy do marynaty bekon i odstawiamy na minimum 30 minut, następnie bekon grillujemy z dwóch stron do zarumienienia. Pomidory obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Bagietkę kroimy w 2 cm kromeczki które smarujemy oliwą, grillujemy z jednej strony przez kilka chwil do momentu odbicia rusztu i przekładamy na drugą stronę, natychmiast na wierzch układamy po plastrze mozzarelli i grillowanego bekonu oraz po porcji pokrojonych pomidorów. Grillujemy do odbicia ruszty na spodzie bruschetty. Podajemy z mixem sałat tuz po przygotowaniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Adamorek 18.03.2015 12:58
dodatek bekonu i jest bardziej syte
Gracer 16.02.2015 21:42
smaczna przekąska

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak