Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowana biała kiełbasa z jałowcem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso

kiełbasa biała 4 sztuki

marynata

Owoc jałowca cały Prymat ok. 10 sztuk
rozmaryn 1/2 łyżeczki
Czosnek staropolski Prymat 1/2 łyżeczki
majeranek 1/2 łyżeczki
Pieprz biały mielony Prymat
sól do smaku
oliwa 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowana biała kiełbasa z jałowcem

Kiełbaski płuczemy.
W moździerzu rozcieramy jałowiec .
Do roztartego jałowca dodajemy rozmaryn , czosnek, majeranek i pieprz .
Całość zalewamy oliwą , mieszamy , jeśli potrzeba dosypujemy jeszcze sól.
W marynacie obtaczamy kiełbaski , zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki na 2-4 godziny.
Po zamarynowaniu kiełbaski przecinamy na krzyż i grillujemy ok. 15 minut.
Podajemy z ziemniakami i surówką, lub z grillowaną papryką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krokus 25.05.2016 15:00
dobra kiełbasa

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak