Składniki
kostka
kg
g
gramów
mała łyż.
gniazd
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
mała puszka
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
łosoś filet
4 180 -
oliwa
0,5 szklanki -
rozmaryn
4 gałązki -
natka pietruszki
2 łyżki -
koperek
2 łyżeczki -
cytryny
2 sztuki -
czosnek
4 ząbki -
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
1 łyżka -
sól
-
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
-
borowiki
3 zmiksowane
Przepis i sposób przygotowania Grill: Grillowany łosoś norweski w marynacie czosnkowo-rozmarynowej z suszonymi borowikami
Po zamarynowaniu łososia grillować przez około 10-15 minut na tackach aluminiowych lub grillu żeliwnym posmarowanym oliwą lub olejem. Aby otrzymać delikatną strukturę mięsa, należy grillować rybę owiniętą w aluminiową folię posmarowaną oliwą z oliwek.
Tak przygotowanego łososia norweskiego podawać z grzankami ziołowymi.
Komentarze (8)