Przepis i sposób przygotowania na: Greckie pączki pistacjowe
Kroki postępowania
Jajka wymieszać z 1/2 szklanki letniej wody, dodać skórkę cytrynową ,sól i wlać wszystko do mąki z rozczynem.
mąka | 40 dag |
drożdże | 4 dag |
cukier | 2 łyżki |
mleko 3,2% | 125 ml |
jajko | 1 szt |
żółtko jajek | 1 szt |
skórka pomarańczowa | 1 łyżeczka |
sól | |
SYROP MIODOWY | |
miód | 0,5 szklanka |
cukier | 15 dag |
sok z cytryny | 2 łyżki |
pistacje | 4 łyżki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: