Grecka zupa wielkanocna.

Grecka zupa wielkanocna.

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koperek

    1 pęczek
  • macrhewka

    50 g
  • ryż

    6 łyżek
  • sok z cytryny

    3 łyżki
  • podroby

    1 cielęce (posiekane)
  • cebula

    5 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wymoczone i obgotowane podroby zalewamy 2 l wody.Gotujemy pół godziny.Wyjmujemy , siekamy drobno.Cebulę podsmażamy na maśle.Dodajemy siekany koperek , doprawiamy pieprzem. Wlewamy wywar , dodajemy podroby, gotujemy parę minut.Pod koniec gotowania wrzucamy ryż i gotujemy do miękkości.Dodajemy sok z cytryny , doprawiamy do smaku.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

madzialena19

01.06.2012 11:23
ciekawy przepis

Agnik

19.10.2011 10:49
szał

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat