Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Granola z żurawiną i hibiskusem

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki owsiane 150 gram
płatki pszenne 100 gram
płatki żytnie 125 gram
żurawina suszona 50 gram
hibiskus 15 gram
płatki migdałowe 20 gram
siemię lniane 22 gram
miód 10 gram

Porada

Można użyć dowolnej kompozycji bakalii i płatków- kto co lubi ;)

Przepis i sposób przygotowania na: Granola z żurawiną i hibiskusem

Płatki wsypujemy do miski. Dodajemy żurawinę i suszonego hibiskusa. Zalewamy miodem. Mieszamy.
Przesypujemy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę. Zapiekamy do zarumienienia.
Przekładamy do ostygnięcia. Jak będzie całkiem zimne dodajemy migdały i siemię lniane.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak