Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Granola bananowa z czekoladą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

płatki owsiane 1 i 1/2 szklanki
płatki jaglane 1/2 szklanki
banan 2 sztuki
miód płynny 1 łyżka
cynamon Prymat 1 łyżeczka
wiórki kokosowe 2 łyżki
słonecznik łuskany 1/3 szklanki
pestki dyni 1/3 szklanki
płatki migdałowe 2 łyżki
czekolada gorzka 40 g
żurawina suszona 30 g
rodzynki 30 g
miechunka (suszona) 30 g

Przepis i sposób przygotowania na: Granola bananowa z czekoladą

Kroki postępowania

1
Banany rozgniatamy widelcem i mieszamy z miodem.
Krok 1 - Granola bananowa z czekoladą foto
2
Dodajemy do nich płatki owsiane i jaglane, słonecznik, pestki dyni, migdały, wiórki kokosowe i cynamon. Dokładnie mieszamy i rozkładamy na dużej blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

Pieczemy 20 minut w 180 stopniach mieszając co jakiś czas, aby się nie spaliło.
Krok 2 - Granola bananowa z czekoladą foto
3
Ciepłą granolę przekładamy do miski, dodajemy rodzynki, żurawinę, miechunkę i drobno pokrojoną czekoladę. Mieszamy, aż czekolada się rozpuści i studzimy.

Gotową granolę przechowujemy w szczelnie zamkniętym pojemniku.
Krok 3 - Granola bananowa z czekoladą foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 18.11.2016 14:58
pyszne na śniadanie
jan_mag 18.11.2016 09:52
Fajny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak