Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowane mięsne kuleczki z papryką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek 300 g
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
pieprz
sól
papryka czerwona
czosnek 1 ząbek

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowane mięsne kuleczki z papryką

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy i mielimy, następnie dodajemy do mięsa jajko, czosnek oraz pieprz i sól - wyrabiamy dodając troszkę bułki tartej aby masa mięsna nie była za luźna, (ilość bułki tartej zależy od konsystencji masy mięsnej)
Krok 1 - Gotowane mięsne kuleczki z papryką foto
2
następnie formujemy małe placuszki na których układamy pokrojone kawałeczki papryki i zawijamy tworząc kuleczki mięsne
Krok 2 - Gotowane mięsne kuleczki z papryką foto
3
Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy, kuleczki mięsne obtaczamy w bułce tartej i wrzucamy na gotującą wodę, Gotujemy przez około 5 minut, Podajemy
Krok 3 - Gotowane mięsne kuleczki z papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasnaj 07.12.2012 17:40
lubię takie kuleczki
kasiaw 03.12.2012 18:35
smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak