Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gotowana rzodkiewka z orzechami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

rzodkiewka 2 peczki
cukier 1 łyżeczka
sól
orzechy włoskie 1/2 szklanki
masło do polania

Przepis i sposób przygotowania na: Gotowana rzodkiewka z orzechami

Rzodkiewki myjemy i odrywamy liści pozostawiając mały kawałek łodyżki (będzie dawał ładny zielony akcent) i zalewamy taka ilością wody, aby przykryła rzodkiewki. Dodajemy łyżkę cukru i sól do smaku. Gotujemy 7-10 minut w zależności od wielkości rzodkiewek. Odcedzamy. Polewamy roztopionym masełkiem i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

paniusiaewa 04.02.2017 10:25
Nigdy w życiu nie jadłam gotowanej rzodkiewki. Trzeba będzie spróbować.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak