Gotowana pręga wołowa w jarzynach podana na purée selerowym

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pręga wołowa

    1 kg
  • sól

  • masło

    2 łyżki
  • mleko

    100 ml
  • ziemniaki

    200 g
  • gałka muszkatołowa Prymat

  • seler sałatkowy

    150 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte i oczyszczone mięso i włoszczyznę umieścić w garnku, zalać wodą i pomału gotować. Gdy warzywa będą miękkie, należy wyjąć je wcześniej, a mięso nadal gotować.
Na maśle podsmażyć odcedzony seler, wlać mleko, a gdy się zagotuje dodać ugotowane i rozgniecione ziemniaki. Całość dokładnie wymieszać i doprawić do smaku.
Ugotowane mięso pokroić w plastry, ułożyć na purée selerowym i podawać z gotowanymi warzywami. Idealnym dodatkiem będzie również sos chrzanowy.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
wiertlo102 01.04.2012 15:54
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat