Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gotowana kukurydza z masłem czosnkowym

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kukurydza 1 kolba
masło 0,5 kostki
czosnek 3 ząbki
sól

Przepis i sposób przygotowania na: gotowana kukurydza z masłem czosnkowym

Kroki postępowania

1
Kukurydzę starannie obieram z liści i włosków i wstępnie opłukuje pod bieżącą wodą. Do garnka wlewam wodę, wkładam kukurydze i zaczynam gotować.
Krok 1 - gotowana kukurydza z masłem czosnkowym foto
2
Ja osobiście gotuję kukurydze nawet do 30 minut. Masło przekładam do miski - najlepiej aby było miękkie o temp pokojowej. Ząbki czosnku obieram i wyciskam do masełka. Dodaje również sól do smaku i dokładnie mieszam. W razie gdy czosnku okaże się za mało można śmiało docisnąć więcej - wg upodobań.
Krok 2 - gotowana kukurydza z masłem czosnkowym foto
3
Gdy kukurydza jest już gotowa wyciągam z wody i lekko osuszam. Jemy ją na ciepło z masełkiem i solą. Akurat przy tej kukurydzy jadłam zwykłe masło ale przeważnie jadamy własnie z takim masłem czosnkowym i gorąco polecam.
Krok 3 - gotowana kukurydza z masłem czosnkowym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

SmacznaPyza 16.02.2013 18:29
ja gotuję najwyżej 10 minut bo więcej nie mam potrzeby
Mysiunia 19.08.2012 10:56
baardzo lubię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak